Over BenBits

De nieuwe generatie kauwgom

Misschien klinkt BenBits je bekend in de oren. In de jaren ’70 en ’80 was BenBits namelijk het eerste merk in Nederland dat suikervrije kauwgom verkocht.

Ongeveer 50 jaar later is BenBits terug van weggeweest, en dit keer beter en lekkerder dan ooit, met een nieuwe missie. BenBits is namelijk niet alleen meer suikervrij, maar nu ook plasticvrij!

Wij streven naar een wereld zonder plastic in kauwgom. Jij toch ook?

De Chicozapoteboom

Zie je die boom? Dat is de chicozapote boom uit Mexico. Voor onze kauwgom maken we gebruik van de natuurlijke gom uit deze bomen. Eens in de acht jaar haalt een zogeheten ‘Chiclero’ de gom uit de boom door naar de top van deze 30 meter hoge boom te klimmen en met een mes een sneetje in de bast te maken. De gomvloeistof stroomt uit de boom en wordt opgevangen, waarna het naar Nederland verscheept wordt om er kauwgom van te maken.

Omdat de gom maar één keer in de acht jaar uit de boom wordt gehaald heeft de bast van de boom meer dan genoeg tijd om weer te herstellen. Hierdoor is het proces niet schadelijk voor de bomen. Ook worden de chicozapote bomen vanwege hun waarde niet gekapt! Win-win voor de chicozapote bomen en voor alle liefhebbers van onze natuurlijke kauwgom dus!

Naar de fabriek

Zodra de kauwgom in Nederland is aangekomen wordt het naar onze fabriek in Heerhugowaard gebracht. In deze gloednieuwe fabriek gaat het productieteam aan de slag om de gom te verwerken tot kauwgom. Dit doen we door de natuurlijke gom te kneden met een natuurlijke suikervervanger (xylitol), waaraan we de verschillende smaken toevoegen.

Vervolgens verpakken we de kauwgom in een verpakking gerecycled papier en worden de pakjes kauwgom naar supermarkten en andere verkooppunten in heel Nederland gebracht!

Ons verhaal

De nieuwe generatie BenBits heeft haar tanden gezet in het veranderen van de kauwgommarkt. Onze kauwgom is nu nog uniek, maar we hopen dat plasticvrije kauwgom zo snel mogelijk de norm wordt. Maar onze ambities reiken verder. Wij steunen de Plastic Soup Foundation en helpen actief bij acties zoals de World Cleanup Day. Daarnaast werken wij dag en nacht om onze kauwgom steeds verder te kunnen blijven ontwikkelen.

Naast plasticvrij is onze BenBits ook vegan, vrij van kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen en bevat het ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Verder zijn onze verpakkingen van recyclebaar papier. Maar boven alles is onze kauwgom vooral ook ontzettend lekker. Geniet daarom voortaan van (h)eerlijke kauwgom van Nederlandse bodem, zonder negatieve gevolgen voor jou en de natuur!

Frisse mond, fris geweten!