Nieuws

Bij BenBits is ons belangrijkste doel om duidelijk te maken dat in het kauwgom van nu geen plastic meer hoort. Om dit doel te behalen doen we ons best om zoveel mogelijk mensen te bereiken en ons verhaal te vertellen. Blogs en (nieuws)artikelen helpen daar enorm bij. Nieuwsberichten waarin over BenBits wordt geschreven verzamelen we daarom op deze pagina.

Ben je op zoek naar beeldmateriaal van BenBits? Deze vind je onderaan de pagina.

BenBits wint hoger beroep van Mentos

BenBits is wederom in het gelijkgesteld in het hoger beroep dat Perfetti vanMelle Benelux BV heeft aangespannen. Het Hof van Justitie verwerpt de klachtvan de wereldwijd opererend snoepgoedfabrikant van o.a. Mentos kauwgom. Integenstelling tot de eis van Perfetti is de kauwgom van BenBits wel degelijkbereid op basis van een natuurlijke gombasis en mag de kauwgom…
Lees het artikel BenBits wint hoger beroep van Mentos

BenBits wint rechtszaak van Perfetti van Melle

De rechtbank heeft BenBits in het gelijk gesteld en verwerpt het kortgeding van wereldwijd opererend snoepgoedfabrikant Perfetti van Melle Benelux BV. In tegenstelling tot de eis van Perfetti, producent van o.a. Mentos kauwgom, is de kauwgom van BenBits wel degelijk bereid op basis van een natuurlijke gombasis en mag de kauwgom van BenBits ook het…
Lees het artikel BenBits wint rechtszaak van Perfetti van Melle

Rechter: kauwgom van BenBits mag claimen plasticvrij te zijn

AMSTERDAM – Kauwgommerk BenBits mag claimen plasticvrij te zijn, en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank vrijdag gevonnist. Daarmee neemt het bedrijf revanche na twee verloren zaken bij de Reclame Code Commissie. Die verklaarde een klacht over de claims van concurrent Perfetti Van Melle, de maker van onder meer Mentos, eerder gegrond….
Lees het artikel Rechter: kauwgom van BenBits mag claimen plasticvrij te zijn

Kauwgommaker verhuist fabriek van Italië naar Nederland

We horen het al jaren met enige regelmaat: productie die vanuit Nederland verdwijnt naar het (goedkopere) buitenland. Maar deze week is het een keer andersom: een kauwgommaker verhuist zijn fabriek van Italië naar Nederland. Naar Heerhugowaard, om precies te zijn.
Lees het artikel Kauwgommaker verhuist fabriek van Italië naar Nederland

BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland

Nieuwe kauwgom in schildpadvorm geïntroduceerd tijdens officiële opening BenBits heeft vandaag op feestelijke wijze haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Hiermee is de productie van de natuurlijke, plasticvrije kauwgom van Italië naar Nederland gehaald en maakt BenBits een grote stap als het gaat om verduurzaming en het verminderen van CO2- uitstoot. In de nieuwe fabriek…
Lees het artikel BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland

BenBits vol ongeloof over uitspraak Reclame Code Commissie

BenBits is van mening dat de Reclame Code Commissie (RCC) op oneigenlijke gronden tot de conclusie is gekomen dat BenBits het predicaat “natuurlijk” niet zou mogen gebruiken. Ook al heeft de uitspraak betrekking op producten die inmiddels niet meer op de markt zijn, is BenBits het principieel oneens met de beslissing en de onderbouwing hiervan….
Lees het artikel BenBits vol ongeloof over uitspraak Reclame Code Commissie

Beeldmateriaal

Wil jij graag over BenBits schrijven? Hier hebben we beeldmateriaal verzameld die je voor mediapublicaties vrij van rechten kunt gebruiken. De beelden mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Mail bij vragen naar info@benbits.com.