Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je nóg meer te weten wilt komen over BenBits! We begrijpen dat je vol zit met brandende vragen over onze kauwgom. Daarom lees je op deze pagina antwoorden op de vragen die ons het vaakst worden gesteld. Toch geen antwoord gevonden op jouw vraag? Neem dan onderaan deze pagina contact met ons op!

BenBits is een kauwgommerk dat anders is dan anderen. Onze kauwgom is namelijk heerlijk fris, plant-based en plasticvrij! Waar conventionele merken kauwgom maken met een syntetische, plastic gombasis, halen wij onze gombasis gewoon uit de natuur. BenBits maakt natuurlijke kauwgom, zoals kauwgom ooit bedacht en bedoeld was. Deze natuurlijke gom is afkomstig van de chicozapoteboom uit Mexico, die om de acht jaar wordt geoogst door een snee in de bast te maken en de vloeistof, die wij kennen als gom, eruit te halen. Daarna krijgt de boom acht jaar de tijd om weer rustig te helen. Vanwege het belang van de bomen worden deze ook niet gekapt. Win-win dus!

Kies jij voortaan ook voor heerlijk frisse, plant-based en plasticvrije kauwgom?

Het kauwen op BenBits kauwgom is net iets anders en voelt natuurlijker dan je gewend bent. Doordat de gombasis natuurlijk is, is de structuur net iets anders dan kauwgom met een synthetische basis. We hebben de smaak recentelijk verbeterd waardoor deze langer lekker blijft, en werken voortdurend aan manieren om onze kauwgom nóg lekkerder te maken!

Onze BenBits ziet er inderdaad niet zo parelwit uit als conventionele kauwgom. Wij stoppen namelijk geen kunstmatige kleurstoffen in onze kauwgom. De kleur die je ziet komt van het gom dat wij uit de chicozapotebomen halen! Puur natuur dus.

Je kunt ons vinden bij supermarkten van Jumbo, in de winkels van Holland & Barrett, bij Stach en bij Crisp. Natuurlijk kan je onze kauwgom ook kopen via onze eigen website!

Ja! BenBits kauwgom is gemaakt van de natuurlijke gombasis uit de chicozapoteboom. Daarnaast is BenBits vegan, bevat geen kleurstoffen zoals E171, en is suikervrij. De verpakking is gemaakt van recyclebaar papier en bevat dus ook geen plastic.

Bijna alle kauwgomproducenten maken er een groot geheim van wat een “gom-basis” nu eigenlijk is. De gom is namelijk gewoon een plastic gom-base. Gezien alle discussies over plastic, micro-plastics en nano-plastics hoort reguliere kauwgom eigenlijk niet meer in de 21e eeuw thuis.

BenBits gebruikt een natuurlijke gom-basis. Deze gom-basis komt van de chicazopote bomen uit Mexico. De gom wordt op een duurzame manier geteeld. Door het gebruik van natural chicle beschermen we bovendien de bomen in Zuid-Amerika.

Maar ook de kauwgom van BenBits hoort na gebruik in de vuilnisbak gegooid te worden, want ook plasticvrije kauwgom hoort niet op straat!

BenBits bevat geen kunstmatige kleurstoffen. In andere kauwgom-merken zitten vaak wel kleurstoffen, zoals de witmaker E171, die in Nederland sinds kort verboden is.

Nee, BenBits bevat ingrediënten van natuurlijke, plantaardige oorsprong. Daarmee is BenBits geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nee, BenBits bevat geen kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam. Wel bevat BenBits de natuurlijke zoetstoffen xylitol en stevia.

Jazeker, onze BenBits verpakking bevat geen bioplastics, zoals PLA (polymelkzuur of polylactide). De verpakking is gemaakt van recyclebaar papier.

We krijgen veel vragen van kauwgomliefhebbers over nieuwe smaken. We zijn begonnen met onze eigen productie in Nederland. Hierdoor zullen we straks meer flexibiliteit krijgen. We willen dan zeker ook verschillende smaken gaan ontwikkelen naast de huidige Peppermint en Spearmint smaak. We krijgen vaak de vraag of de salmiak smaak kan terugkomen, dus deze staat hoog op de lijst voor de productie. Heb jij een heerlijke suggestie voor een smaak? Laat het ons gerust weten onder onze posts op social media!

Onze gom komt uit Mexico, maar de rest van het proces vindt gewoon plaats in Nederland. We hebben in de zomer van 2022 onze eigen fabriek in Heerhugowaard geopend, waar we vanaf heden onze kauwgom produceren. Daarbij zijn we ook het proces gestart voor onze B Corp certificering.

Wij zijn groot fan van de Plastic Soup Foundation en helpen ze als Eco Angel daarom maar al te graag als om meer impact te kunnen maken. Met onze financiële ondersteuning, maar ook door partnerships met andere partijen en events kunnen wij de Plastic Soup Foundation echt zichtbaar maken en meer impact laten maken.

Meer informatie over de Plastic Soup Foundation lees je hier.

Stel je vraag hier!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.