BenBits wint rechtszaak van Perfetti van Melle

De rechtbank heeft BenBits in het gelijk gesteld en verwerpt het kortgeding van wereldwijd opererend snoepgoedfabrikant Perfetti van Melle Benelux BV. In tegenstelling tot de eis van Perfetti, producent van o.a. Mentos kauwgom, is de kauwgom van BenBits wel degelijk bereid op basis van een natuurlijke gombasis en mag de kauwgom van BenBits ook het predicaat ‘natuurlijk’ en ‘plasticvrij’ dragen. BenBits was van het begin af aan al overtuigd dat hetgeen zij claimen wel degelijk klopt.

BenBits-kauwgom in nieuwe schildpadvorm © Yvonne Apeldoorn

Milan Dontje, directeur van BenBits is blij met de uitspraak en gaat vol goede moed de toekomst tegemoet: “Ik ben blij dat de rechtbank BenBits in het gelijk heeft gesteld. Dit is niet alleen belangrijk voor de kauwgomrevolutie, het betekent ook veel voor onze rol als kleine en innovatieve speler. Wij hebben laten zien waar wij voor staan en geloven in een kauwgom en verpakking die beter is voor mens en milieu. Inmiddels produceert BenBits de kauwgom in een unieke schildpadvorm in haar eigen fabriek in Heerhugowaard, die gisteren officieel geopend is.”

Over BenBits

BenBits, in de jaren zeventig het eerste merk dat suikervrije kauwgom in Nederland lanceerde, introduceert nu de nieuwe generatie kauwgom: plasticvrij en duurzaam met uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong. BenBits plant-based kauwgom is vegan, heeft een natuurlijke gombasis, bevat geen kleurstoffen (zoals E171) en is suikervrij. BenBits heeft een plasticvrije verpakking van recyclebaar papier en steunt de Plastic Soup Foundation in haar missie om plastics en microplastics in de natuur te verminderen. BenBits kauwgom is er in twee smaken: Spearmint en Peppermint, verpakt in zakjes van 12 stuks. BenBits is verkrijgbaar bij Jumbo, Holland&Barrett, Ecomundo en binnenkort bij Stach en Crisp. Voor meer informatie via www.benbits.com.

Vergelijkbare berichten