BenBits vol ongeloof over uitspraak Reclame Code Commissie

BenBits is van mening dat de Reclame Code Commissie (RCC) op oneigenlijke gronden tot de conclusie is gekomen dat BenBits het predicaat “natuurlijk” niet zou mogen gebruiken. Ook al heeft de uitspraak betrekking op producten die inmiddels niet meer op de markt zijn, is BenBits het principieel oneens met de beslissing en de onderbouwing hiervan. BenBits is ervan overtuigd dat het claims als ‘natuurlijk’ en ‘bereid met een natuurlijke gombasis’ wel degelijk heeft mogen voeren. De RCC heeft haar oordeel gebaseerd op een Italiaans onderzoek uit Milaan, waar ook het hoofdkantoor van Perfetti is gevestigd. BenBits heeft echter onderzoeken overlegd die door het onafhankelijke en gezaghebbende onderzoeksbureau Beta Analytics zijn uitgevoerd conform ISO en EU-standaarden. BenBits legt de uitspraak van de Reclame Code Commissie voor nu naast zich neer, mede aangezien de analyse zoals eerder vermeld slechts gebaseerd is op oude producten die inmiddels niet meer verkocht worden.

Milan Dontje, directeur van BenBits is teleurgesteld en vol ongeloof over de uitspraak van de Reclame Code Commissie: “Oligopolisten zoals de grote kauwgomfabrikant Perfetti proberen met veel machtsvertoon alle kleine duurzame spelers van het toneel te drukken, getuige ook hun internationale claims tegen vergelijkbare partijen. BenBits maakt kauwgom zoals het ooit bedacht is en gebruikt een natuurlijke gombasis uit duurzaam geteelde Chicazopote bomen. Daarnaast heeft BenBits een plasticvrije verpakking. Dit maakt BenBits de eerste plasticvrije kauwgom; duurzaam, vegan en plasticvrij.”

Nieuwe productlijn

BenBits heeft onomstotelijk bewezen dat haar nieuwe producten volledig voldoen aan de claims “natuurlijke gombasis, Bits of Nature, plasticvrij, plant-based en vegan”. Vanaf deze maand maakt BenBits haar nieuwe kauwgom vanuit haar eigen nieuwe fabriek in Heerhugowaard. Daarbij zal de BenBits een verbeterde smaak en een unieke schildpad vorm krijgen. Ook voor deze nieuwe producten heeft BenBits alle documentatie in handen om haar claims te onderbouwen.

Vergelijkbare berichten